Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


    0 0
  • 02/04/18--20:04: Bahasa Melayu
  • Hahahahha when your brother tiba tiba menjerita dok tahu gapo nok uwaaaa hahahhaha sabor je la.

    I was tweeting about bahasa melayu with my classmates hehhe. Sekadar mengenang waktu waktu indah semasa belajar bm dulu dulu ahahaha... indah la sangat.

    So tahun ni eh tahun lepas akhirnyaaaaa !!!! I got to learn bm with encik roslan hahhahahaha a k a cikgu lan. Bila aku bagitau adik aku pasal cikgu lan adik aku kata dgr nama geli doh hahahahhaa omg kurang ajar punya adik.

    Hhahahahha noooo mana ada aku crush kat cg lan. Hahhahaha geli bhai... tapi semua kawan kawan aku kata aku macam macam hahahahhahaa bukan apa aku cuma minat untuk belajar bahasa melayu. Tu je hahhahaha #bahasajiwabangsa duh tetiba teringat sajak gelanggang. Perghh sedih lak.

    Tapi kan aku macam adore la cikgu lan ni hahahahhaha aku ingat lagi first time kelas bm omg dok tahu nok tgk mana doh cikgu hensem ngat ekpun debor kita hahhahahaha eh sabor lu btw cikgu lan sudah berkahwin dan isteri dia ialah cikgu kimia kesayangan kesukaan aku. Serius adore gilaaaa cikgu zila💞 indeed i was soooo grateful to learn chemistry dengan teacher start daripada form 4 lagii. Rindunya teacher. Rindunya kelas kimia. The best cikgu kimia ever la!!! Hehhe..

    Haaa dan ingat tak lagi entri aku pasal rania?? Haaa rania tu salah seorang anak kepada pasangan tersebut. Hahahhaha tapi kan cikgu lan ni ye macam bajet bajet cool gitu hahahahhaha ni kira macam mengumpat cikgu sendiri ke??? Ya ampun tak berniat macam tu pun #mengumpatstarterpack #taktakbukan betul ni betul just nak share cerita je hahahahah...

    Tak tujuan sebenar tulis entri ni sebab aku teringat time spm masa paper bm which is first day spm! Damnnn berdebar terukssss !!! Guyss doakan lah aku dapat A plus spm guyss uwaaaa

    Bukan apa hari tu sumpah aku macam ada sindrom writers block gitu ke apa eh orang panggil.alaa bila kau stuck takde idea nak tulis apa. Sepanjang form 5 masa spm sebenar aku tak dapat tulis 7 perenggan. Hanya 6 perenggan je dan tak cukup masa sangat. Last perenggan isi ya Allah memang tulisan yang menceritakan ke tak sempatan aku utk siapkan esei. Lepas isi tiga aku terus buat kesimpulan dulu baru la sambung isi yang ke empat balik ya Allah memang nervousss gilaaaa. Time tu memang aku ambik masa lama la nak start tulis esei sebab tak ada ideaaaa

    Serius stuck gila. Aku rasa macam nak ambik mathurat lepas tu baca sebab nak tenangkan diri. Aku rasa macam aku berdebar gila kot lagipun first day exam kan. Masa pt3 pun gini gok. Still vivid in my mind acewahhh

    Haaa dan tetiba la aku terfikir hari ni kenapa aku jadi macam tu kan aku pun teringat balik last kelas bm dgn cikgu lan,, aku tidur!!!! Yes!!! Uwaaaa sedihnyaaa menyesalnyaaa tapi hari tu memang mengantuk gila!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gila gila!!!! Aku mana pernah tidur time bm ok hahahahaha ada la kadang kadang sengguk kot. Faham dok sengguk tu menda?? Hahahahaha

    Cikguuuu saya nak bagi A plus ke cikgu.. cikguuuuuu

    Ya Allah grant my wishes ya Allah, semoga i got all A plus for each subject...

    Ok la bye.


    0 0
  • 02/09/18--08:00: 8 Februari 2018
  • hello people! Assalamualaikum :))) It is sembilan februari 2018 today hehehe..... date where one of my long-last-period-bestie-friend (perkataan apa ni?????) was born hehehe... remember when i said that i feel like writing about dania on her birthday and i tak tulis pun?? hahahahah so me................ #sayarasasayasukasembang hahahahahaahhaha ehhh haaa hari ni birthday aida pe ie how you even spell 'pe ie' hahaha nevermind... aida ni one of my kawan paling lama sejak 2007 lagi OMG SEKARANG DAH 2018!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WE HAVE BEEN FRIENDS FOR ALMOST ELEVEN YEARS WTF?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! damnnnnnnnn WE HAVE BEEN THROUGH A LOT ! GADUH DOK KAWAN WHATEVER you name it but im glad that doesnt last forever. after all those who truly loves, never stop loving right??? hehehehe.... dah la tak nak cakap panjang. i want nothing but to remain this friendship forever hereafter.. inshaAllah. I wish nothing but happiness for you aida.. sound cliche, but i really mean it. When it comes to birthday wishes i always wish my friends for their happines. seeing them happy make me happy also i love them sooo much and i realllllllyyyyyy want them to be happy always!!!! no sad sad ok :'))))) alamak sekarang rasa bersalah untuk dania since i didn't wish to her properly. i just said selamat hari putrajaya(but i wrote them with lotssssssss of love while thinking about her and how much i miss her :( ) hehehe she always talk about putrajaya thingy which is hari wilayah sama dengan hari dia lahir jadi putrajaya kena ni tu sebab hari tu cuti bla bla bla hahhahaa layan je la... daniaaaaa,,,,,,,,,,,,,,, ain is sorry happy birthday dania. wish you love and happiness. you are the best friend i ever had!!!!!!! eh eh Aidaaaaaaaaa hehehe... AIDA dok sabo nok hang sama!!!!!!!!!!!!!!! hahahahaha nok ngecek awok suruh belanja ni hahhahhahahaahha love love love love love loveeeeeeeeeee, aindyousofunny

    0 0
  • 02/11/18--11:20: Tok Raja Ri 8

  • Hello meet my lovely 'dormmates' hehhehee... takde la lovely sepanjang masaa hahahaha... OMG I JUST MISS THEM LIKE A LOT OF A LOT OF A LOT man you get me??? Nahhh it's ok.

    Rindunya... i swear this is the best dormmates sepanjang 5 tahun duduk asrama. Rindunyaaa... terlalu banyak kenangan manis pahit masam masin sedihnyaaaaa rindunyaaaa rindu rindu rinduuuuuuu!!!

    There is sooo much things i love about them but let me just point out things that annoyed me the most ok hahahahahha.., please keep this as a secret, don't tell them hahahahaha..

    First, I AM VERY ANNOYED WHEN THEY MADE NOISE WHEN I TRY TO SLEEP UWAAAA GERAMNYA tapi aku tak boleh la nak salahkan diaorg sbb ada masanya aku pulak yang buat bising bila diaorg tidur so dari situ la kita kena belajar toleransi ye kawan kawan...  but one thing for sure bila duduk ramai ramai ni have some sense and respect la ye.. jangan asyik nak menang je.... (God, please let me have a nice and fun roommates for college....)

    Hehe,, sebabtu la selalu pergi dorm mpp1 hahahaha... i just love their dorm(i also love my dorm too hehe)

    Second is,,, dah takde tu je kot???? Eh jappp no no ada lagi kot? Ahhahhahah tapi takpe la... lol

    Hehhee takdelah annoyed sangat lol time terjadi tu annoyed la tapi sekarang rinduuuuu.... takde sape dah nak buat bising time aku nak tidur. Tidur pun sorang sorang je..,., sedih weh uwaaa rindu sangat asrama life huhu ok lah selamat malam semua, adios! 

    0 0
  • 02/14/18--06:24: UPU
  • Hello semua...

    Budak budak spm 2017, korang dah beli ke belum pin UPU??? Haaaa beli la cepat cepat..

    Tak de lah sekarang ni aku sumpah konfius ni nak isi u mana 😭😭😭

    Adalah beberapa pilihan tapi tu lah.. uwaaaa camane kalau salah pilih ke apa  ke kan...

    Kat twitter ada cakap baik buat diploma tak payah foundation.... mula mula aku memang nak buat asasi tapi bila dah macam ni tak tau mana lagi okey... memang la masing masing ada pros and cons tapi tu lah,, adoilahhh kan dah konfiuss!!

    Lepastu pulak ada yg cakap uia tak best pulak... aku dah la berminat dgn uia ni.. sebab course utk foundation ada banyak dan menarik tapi adoi...

    Tak tahu la macam mana... korang mintak u mana??? Course apa????

    Pening!

    Bye..


    0 0
  • 02/15/18--03:38: Cream Puff
  • Hello

    I was scrolling my instagram feed and went to watching instagram stories until i saw aliya''s story about her posting picture with cream puff inside... ala creampuff tu kuih kastard tu... yang sedap tu ala....

    Sedapnya!! Tetiba rasa craving.... you know when you cannot stop thinking about it and just by the thought of it you feel like drooling(?) something to do with air liur hampa macam nak meleleh alamak pardon me for tak senonoh word i used. Man, i just bad at describing things....

    Writing this entry seems like totally a bad idea.... i just feel like craving craving craving craving for it even more.... the nearest store i could only think of getting it was like 100 miles from my house nahhh just kidding.....

    Serius rasa nak makan... pernah tak rasa macam ni??? Hahahnaha kalau aku la ni bukan kali pertama tapi tu la tetiba rasa macam nak menaip pasal si cream puff ni plus i couldn't think about anything else rather than that deliciously mouthwatering-ly sedapppppp-ly and cute little-ly cream puff....

    Oh btw kan korang pernah tak lupa nak makan??? Emmm camane ekk nak terangkan??? Ni baru je berlaku kat aku beberapa hari lepas... aku lupa nak makan nasi lemak yang aku nampak pagi tu... aku teringat balik pun malam tu... dan aku rasa macam nak nangis sedihnyaaaaa

    Rasa tak boleh nak maafkan diri sendiri sebab lupa nak makan nasi lemak...................

    P/s: I LOVE nasi lemak, effortlessly, unconditionally fuhh

    Oh cream puff, lets meet in my dream tonight.


    0 0
  • 02/17/18--00:44: Pyeongchang 2018
  • Hello...

    OMG seriously why is there soooo many talented people out there?????

    18 and still a potato. That's me while other, 18 and is a gold medalist at olympics..... i feel timid uwaaaa sedihnya....

    For those who already figured out your talents, have no doubt about them... work your talents towards your dream.... as for me well yeah I'm still figuring them out(actually doesn't know anymore,I'm like TT) maybe being ordinary is my talent uwaaaa huhu takpelah sis redha...

    They all are so freaking amazing fabulous well talented skaters!!!!! I am so proud of Julian Yee who is MALAYSIAN skater. Fuhhh sungguh bangga... almost shed a tear :") lol i actually did... taklah aku macam tak boleh la kalau tgk competition ni rasa macam asdffghjjkl haaaa rasa apa tu agak agak ye???? Aku pun tak tahuhuhu

    Oh aku tgk yang men. The winner is NATHAN CHEN(legit so handsome*heart eyes*) U.S. skater.. very heart touching moment when he cried.... and yes he is only eighteen years old. Oh Tuhan, what I've been doing my whole life?? :")

    After watching that i suddenly figured out whom i wanna get married to in the future... hahahahaha im going to marry ice skater athlete.. hahahhahahaha lol kamek gurau jek.. ;p

    Ok lah bye!


    0 0
  • 02/20/18--23:45: Cooking Fever
  • Holla!

    Hehe ain here...
    Emm so i don't feel like writing entry for blog kebelakangan ini... hahaha tak tahu la kenapa... lagipun tak tahu nak tulis apa..

    I've been staying at home for months.., my dad was super busy this days. He had been working on weekend also... i am so bored. There was nothing to do. I'm thinking about going to my kampung and stay there. Damn things will turn out great since i can meet many of my friends there!!!  Serius tak sabar. Tapi bila??? Hmmm

    Sekarang ni i just watch movies drama and youtube to fill my day supya tidak lah kosong sangat.. and i also into games. For now i play cooking fever hahahah which is my third game because the other two became boring already. Besides for this game I've been playing until now, ada cara nak dapat gems!!! Holla im so happy lol yes it's cheating tapi this is the only way to make the game more enjoyable!!!

    Oklah till we meet again Assalamualaikum ;)


    0 0
  • 02/21/18--09:36: Coco
  • Heyy so it's me again em yeahhh hahahaha sekali start tulis tak boleh berhenti pulak rasa nak tulis je.

    So I'm gonna write a review pasal movie Coco. I actually just finished watching it just now and i feel like writing about it so yeah here i am...

    I know I'm late hahhahaa. So without sembang sembang let's get to the point. Okey first if you are doubting whether to watch it or not then yes you should watch it!!! This movie is very light and fun and ashshystsbs yes it was GOOD!

    It contains very loving messages mostly about family. God i loveee my family :") there will be scenes where you most likely to shed tears. Oh papa..

    I mean just go and watch it!!! Mama coco, i don't know i just love her so much!!! She is so cute and so does her great great grandson Migail! Hehe...

    I wish i watch it earlier at cinema...... hmmm

    Ok gotta review some more movies later! Gracias!!! Ehhhh hahahaha

    Bye!

    Oh overall 9/10 💖👅👋


    0 0
  • 02/24/18--10:43: LANY
  • Oh hai semua... :)

    Sebenarnya sekarang ni internet tengah buat hal so aku draft dulu entri ni lagipun tak tahu nak buat apa dah...

    Ok nak dijadikan ceritanya semalam kan aku mimpi Lany. Ya Allah siapa pulak lany nii hahahhaa google la sendiri :p

    Best gila mimpi hahahhaha!!! Tak sebenarnya aku nakkkkkkkkkkkkk sangatttttttt pergi konsert dia dekat kl 31 March ni tapi mesti tiket dah habis kalau ada lagi pun kat mana nak cari duit oiiii nak pergi pulak naik apa terbang?? Hmmm nak pergiiiiiiii

    Hmmm tapi takpelah aku dah tgk konsert dia dalam mimpi semalam...tapi kan bukan aku sorang je die hard fan dia(acewahhh hahahaha) ada sorang batchmate aku ni siap selfie lagi dgn lany. Aku apa lagi tak boleh la dia sorang aku pun nak!!!! Jadi semalam officially tak berapa officially nya aku dah berswafoto dengan PAUL KLEIN.. jangan main main bukan setakat pergi konsert dia siap selfie bhaiii hahahhahaa bestnya!!!!

    Ni lah antara mimpi mimpi yang buat aku tak nak bangun tidur!!!!! Bila lagiiiiiii nak pergi!!!!!!!!!!! Hmmmmm

    Sebanyak mana aku minat dia???? Damnnnn sebanyakkkbanyakbanyakkk banyakkkk taktahula idk how cinta pandang pertama works but i guess this is it..... yeah me and lany(it's actually paul klein) kinda like that la hahahhahaa..

    Aku baru tahu pasal diaorg tahun lepas lepas habis spm. Rasa macam semua video kat youtube aku dah tengok hahaaha tak de lah. ruginya tak tahu pasal band ni awal awal....

    You just name their songs,,, I LOVE THEM ALL!

    This is actually my little treasure(wanna share with nobody but have to spill it becausee arghhhh *too excited*) hehe ok la i think that is all bye bye..


    0 0
  • 02/26/18--01:32: Lady Bird
  • lady bird, movie, and quote image

    hi greetings!

    ok kali ni nak review movie lady bird pulak.

    for casting im gonna rate 9.5/10 hehehe (shout out to timothee chalamet ;p)

    for the movie itself im gonna rate 7.5/10

    masa mula mula movie ni keluar tak rasa nak tengok pun eh rasa la jugak nak tengok tu sebab aku ada baca pasal movie ni tapi lepas tengok tweet farah aiman terus aku masukkan dalam to watch list aku dan baru baru ni aku dah download dan dah tengok tapi tak de subtitle.. hahhahaha

    jadi disebabkan takde subtitle aku tak boleh  la nak feeling sangat tgk cerita ni sebab aku tak faham sangat storyline dia. tapi menurut farah aiman dia cakap movie ni best!!

    takpe nanti kalau aku rajin aku download subtitle lepastu tgk balik dan aku tulis balik review ok(this is most likely never going to happen tbh)

    movie ni sebenarnya pasal remaja nama christine tapi dia tak suka nama tu. dia lebih suka di panggil lady bird. kalau org tanya pun dia cakap nama dia lady bird. dia high schooler. next year masuk college. dia dari family biasa biasa je. mak dia nurse. dia dengan mak dia ni macam love-hate relationship macam tu la... ayah dia aku rasa ada penyakit depression. dia ada sorang abg dan sorang kakak. aku tak pasti lah diaorang tu adik beradik kandung ke bukan hahahahaha lol

    emm....... sumpah tak tahu nak review cam mana. bila jadi macam ni maknanya aku tak dapat la input yang cuba disampaikan tu hahahaa... lol sorry la kalau masa korang terbuang dengan membaca review entah apa apa ini. sorry.. but seriously just give it a try and watch the movie sebab aku rasa movie ni best!!

    part last tu ada scene leleh leleh sikit.. tapi apa yang aku dapat dari movie ni adalah pasal mother love dan hujan emas di negeri orang hujan batu di negeri sendiri walaupun cantik negeri orang tentunya malaysia cantik lagiii eh tiba tiba...  dan jugak pasal friendship!! :'))

    dahhh pergi je la tengok tak rugi, betul!!! :)

    SPOILER ALERT!!!
    *DANNY IS ACTUALLY GAY*


    0 0

    Image result for along with the gods

    ok kali ni review yang inshaAllah tidak akan mengecewakan!!! ;D

    review kali ni pasal movie korea Along With The Gods; Two World.

    ok sebelum korang tengok pastikan dah sediakan tisu siap siap... tapi kalau tak nak pun takpe. air mata tu nanti boleh je lap pakai tangan.

    movie ni aku bagi 9.9/10 !!! memang best!!!!!!!!!! SILA TENGOK

    aku harap movie ni ada sambungan. nak tengok lagi!!!

    Acting memang Superb 100% no doubt.
    Cinematography pun memang tak payah cakap la. aku tak pernah lagi tengok movie melayu yang macam ni hahahhahha tambah lagi dengan special effects.

    semua nampak real!!

    bila tengok cerita ni rasa insaf kejap hahhahaha... banyak lah pengajaran yang dapat kita ambik. seriously.
    Image result for along with the gods cha tae hyun
    meet the paragon

    alkisahnya macam ni Cha Tae Hyun ni dalam tu nama dia Kim Ja Hong. dia ni bomba. dia ni dari family yang miskin. dia ada sorang mak dan soorang adik lelaki, Kim Su Hong. mak dia bisu. 

    Ja hong ni paragon. paragon ni macam orang baik la jap search google jap.

    paragon
    ˈparəɡ(ə)n/
    noun
    1. a person or thing regarded as a perfect example of a particular quality.

      "it would have taken a paragon of virtue not to feel viciously jealous"
      • a person or thing viewed as a model of excellence.

        "your cook is a paragon"

        synonyms: perfect example, shining example, good example
      • ha.. tu lah maksud dia.  masa Ja hong ni meninggal dia tak ready lagi. ya Allah apa aku tulis ni....

    tak start daripada situ dia pun ditemani dengan tiga org grim reaper(rujuk gambar first) memulakan perjalanan mereka.... lebih kurang macam kim ja hong ni dihisab la ya Allah seram pulak tulis pasal ni...

    grim reaper tu akan defend kim ja hong ni. dan lepastu korang kena la tengok sendiri.... not gonna write them all but lemme stress it out once again, this movie is totally worth watching!! 

    movie ni also pasal mothers love and family bonding... emm sedih bila ingat balik sedihhhhh... tengokla..

    haaa sape minat exo tu korang tengoklah jugak sebab ada D.O dalam tu... macam biasa la acting dia tak pernah mengecewakan... watak dia lebih kurang macam dalam my annoying brother jugak tapi dia tak buta dalam tu hehe... 

    ok tu je kot. Tengok tau! bye..




    0 0
  • 03/05/18--00:00: Kampung
  • Hello everyone!!!

    Im longing to write....
    Blogger is the most comfortable place where i could write everythingggg that i wants. Where i can actually being me. My little space of private place oh soo much love for this blog.

    I went to my kampung last friday. Just got back home yesterday and i missed my kampung very very badlyy !!!!!! Overcome the rindu now but yesterday was soooo susahh i feel like crying because i missed the kampung and everyone there so so muchhhhh nak balik sana lagiiii

    I had realised that lots of things had changed. Now I'm turning 18 this years, how time flies... it still vivid when 5 years old me cried her heart outs when she was told by her parents that they were moving out.

    However when i got back there i still feel the same excitement. Despite the special occasion like hari raya puasa and hari raya haji become less happening i still love it as everyone would gather at kampung. One thing that saddens me is the fact that i will never see the face of my loved ones at kampung as they all get older. This bothers me the most. Tearing up while writing this. Honestly so so scared....

    I always feel welcomed and loved by them. It is the feeling that i can't explain with words. I just love love love loveeee them so much...........

    Going back there again this upcoming school holiday inshaAllah hehehe... psssst,,, this upcoming holiday is on March15!!!! Sorry tak boleh chill. Uwaaa ya Allah bless me with all the good things...

    Oh and i did meet my friend there. It was Jiah hahahahahaha oh my just miss her already and soo happy we meet up!! Jiah be like ehh ehh ain kan...OMG ye lahhh jiahhhhh.... hehehehe aisyah humaira org ajok jupe ye g ekspo erhhh

    Heheh ok la bye!!! Love love love, me ;*


    0 0
  • 03/08/18--01:25: 15 March 2017
  • Assalamualaikum w.b.t people!!

    Ya Allah me is seriously cannot chill!!!!

    The official announcement had been announced that SPM2017 result will be on March 15 yes it's gonna be on next Thursday !! !

    I've been thinking about this since the past months!!! waiting for PT3 result is NOTHING compared to SPM.

    This is mungkin disebabkan I already knew my pt3 result dekat sekolah sebelum cuti jadi I already redha apa semua dah tapi SPM Ni ya Allah rasa macam antara hidup Dan mati hmmm betul Ni adik tak gurau

    Whenever this topic is brought up I seriously will get all teary and scared like so so so sooooo soooo scared . My utmost concern is being a disappointment  to my parents .

    I don't  know, being the eldest in the family feels like i am responsible for something. Maybe i just want to be a good example in my family and i want them to be proud of me.

    Never once my parents being memaksa atau get me stress over the result but I knew deep deep down they are hopeful to me and I just want to make them happyyyyyyy ya Allah, you are the greatest, maha penyayang, maha pemurah , maha berkuasa, segala kebergantungan aku serahkan kepadaMu ya Allah...

    InshaAllah please pray for me my friends and all the spm2017 candidates for the best results, straight As plus inshaAllah amen amen amen.

    Sekarang ni aku dalam fasa mengajar diri untuk menerima result apa adanya sebab i always believe apa yang aku dapat tu lah yang terbaik untuk aku. Yang sungguh amat sangat terbaik sebab aturan Dia tak pernah salah. He always know what is the best for me, what is the best for us all.

    With His will, tak ada apa yang tak mungkin. Jangan berhenti berdoa sebab "kun fa ya kun".

    Jadilah . Maka jadilah IA.

    SubhanAllah.

    0 0
  • 03/09/18--07:32: Counting days
  • god bless this beautiful souls</3

    honestly missing those faces lots. Yang tak de dalam gambar ni pun rindu sangat sangat jugakkk. Rindu semua lah. Rindu Phoenix :(

    good old days 

    Semoga yang baik baik sahaja berlaku khamis ni. Ya Allah, berikanlah result yang terbaik untuk kami. Semoga kami dapat membahagiakan kedua ibu bapa kami, guru guru kami serta mereka yang sentiasa mendoakan dan mengharapkan kejayaan yang cemerlang dari kami.......

    Tak lupa juga semoga kami dapat mengharumkan nama sekolah... semoga cikgu cikgu tak kecewa dengan result kami... cikguuuu :(



    0 0
  • 03/11/18--00:42: SO PISSED OFF
  • hello :D

    how you guys doing these days?

    i think im doing prettty much gooddd hehehehe....

    emmm except for yesterday.

    I WAS SO PISSED OFFFFF

    i was painting some stuff, about to add more zine to my zine collections(will update bout this soon). im done painting and was moving on to decorate the next page. i wanted to put some picture on that page so im looking for my pictures collection that i had but IT WAS GONE!

    I GET SOOOOOOO MAD LIKE REALLY REALLY REALLY MAD

    man you dont know how much love i put on those stuffs...... so so so  sososososososo much love in them.

    i still remembered that i had the pictures with me last night. i slept with them. still remember about it because i was so concerned if i ever terkonyokkan the photos when i sleep.

    i remembered that my little sister kemaskan my stuffs so i asked her, but she didnt know. i was tak sampai hati nak marah dia but my heart was boiling i feel like it going to explode anytime soon and


    dushhhhhhhhhhh

    i went crazy. i started to baling baling all the barang and the pillows(omg i just exposing my bad side)

    i tried to calm down. i watched youtube and i decided to take a nap. i search for meditation relaxing music to sleep with. 3 minutes into it, i cried out!!!!!!!!!!!! mannnn i just feel so annoyed, angry, omg just lots of negative mixed feelings :"''''(

    my mom then come to check on me. after she went out i feel so bersalah sebab sepahkan bilik so i kemas balik :''''(

    then i had nasi ayam and i feel better. idk why ive being acting up like this maybe sebab nak period kot hahahaha idk :ppp

    tapi,,, masalah tak settle lagi, pagi tadi i wake up and i feel tak tahu rasa apa sumpah masalah. i then went to almari where i put my art supplies(hehehe i dont have that many ;p) then sepah sepah kan sebab entahlah tak tahulah sebab apa.

    dan sampai sekarang tak jumpa jumpa lagi mana gambar tu ya Allah kenapa..... kenappaaa kat mana... i already cari the whole rumah tapi tak jumpa!!!!!!!!!!! SEDIH SANGAT :(

    barang yang i sepahkan tadi i tak kemas balik because i dont feel to(called me terrible or what i terima:")) my mom kemaskan and i felt terrible hahaha so i decided to stop this immature act but the gambar,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, so precious to me :(

    i dont feel like journaling, scrapbooking, or making zine no more because  im soo pissed off whenever i thought about it. im so malas to print out new gambar. gambar yang hilang tu ahh sedihnya. what worst is i dont feel like duduk in my bilik because i got reminded by it even i just walked pass the room. uwaaa masalah. si i just went back and forth from ruang tamu to ruang tv(ruang tv? idk hahaha)

    i still hold grudge to mia but couldnt do anything about it because i just dont want to get mad at her and become so so so guilty later. besides, its not her fault anyway but salah siapa?????????????????? SALAH SIAPA SALAH SIAPA sesiapa dalam rumah ni tolong la mengaku hmmmmm :(( dear my photos collection, please come back.

    i still dont get it kenapa boleh hilang. serius tak boleh brain. paling tak boleh brain kenapa masih tak jumpa. ke ada org buang? tapi buat apa nak buang?????? ya Alllah ampuni ain ya  Allah :(

    oh panjang pulak entri kali ni. ok la bye...

    0 0
  • 03/13/18--04:40: Abcdefg
  • Hello

    Today is freaking tuesday and couple hours from now its gonna be wednesday and guess what is the day after the next day of today????

    Ahhhhh  if you said t h u r s d a y then yeah you are super duper right :"(

    Today, i waking up feeling like my heart gonna explode into pieces no its not because a heartbreak but because i feel so $#%@ing tensed and scaredddd serius la emmm sedih weh

    Blerp blerp...

    So emm yeah see you in the next post la eh errr okk adios T,T

    Doakan saya!!!



    0 0
  • 03/18/18--01:08: Result

  • hello assalamualaikum people!! :D

    rasa macam lama dah tak menulis kat blog hehe..

    "so how was your result?" tak de sape nak tanya ke soalan tu hahahhahaha kalau takde orang tanya takpela tak nak jawab hahahaha..

    what  can i say is syukur Alhamdulilah ya Allah... 

    idk what is the better word i shall use but i am truly grateful for You, dear my Lord... Alhamdulilah. Alhamdulilah. Your plans sure are muchhhhhh muchhhhhhhhh better. Subhanallah. for You are The Greatest, The Merciful. Alhamdulilah.

    so ada tak sape sape lagi kat sini yang baru dapat result?? hehe TAHNIAH for whatever result you get :D dah dah cepat pergi isi upu tu hehe..

    korang dah tahu ke nak sambung apa nak sambung kat mana lepas ni??? as for me aku masih lagi tidak pasti niiiiii

    tak tahu lah lepas ambik result ni rasa macam im getting busier je. rasa macam tak cukup tidur. cepat penat. tak tahu la buat apa sampai macam tu sekali jadinya hahaha... sebab tu la nak update blog pun rasa macam tiada kelapangan walaupun i got soooooooo many story untuk di storykan. stay tuned tau. i will update soon(ayat yg tak boleh dipercayai)

    apa aku rasa sekarang ni erk? Lega? hahaha entahla... kalau nak tahu jumpa next entry ok tata.. Assalamualaikum!

    love,
    me :)



    0 0
  • 03/24/18--07:15: TESL
  • hai assalamualaikum everyone!

    finally im writing an entry ! hehehe...

    so how you guys have being doing lately?????

    i wish everyone love and happiness!


    regardless of my spm post which im going to write it next time(aha!;p) i will write it soon promise lol,

    actually hari ni sepatutnya kalau mengikut rancangan yang dirancang seminggu sebelum result spm, aku sepatutnya pergi edu fair(karnival pendidikan tinggi) yang dianjurkan oleh kpm(?) kot la tak tahu lah oleh sape tapi disebabkan beberapa faktor dan aral tak jadi pergi lol.

    karnival ni masih berlangsung esok. jadi sesiapa yang happen to baca this post sebelum berakhirnya 25 march 2018, boleh la nak pergi.

    oh program ni dekat UMT sape duduk dekat Terengganu boleh la pergi kalau free hehehe..

    aku memang nak sangat pergi dengan harapan dapat tahu apa minat aku, apa yang aku patut isi untuk upu, untuk tahu pasal mana mana organisasi yang boleh bantu aku sambung belajar atau untuk ketahui apa yang aku tak tahu la emm lebih kurang la.

    tapi disebabkan some of circumtances, aku decide untuk tak pergi huhu. alhamdulilah, aku dah isi pun upu tu yang pada mulanya langsung tak tahu nak pilih course apa(boleh tengok entry lama aku, upu)

    so, pilihan pertama aku adalah TESL UITM.

    aku sebenarnya memang dalam keadaan yang emm macam mana erk nak bagitahu. emm macam aku kan kat sekolah dulu pure science, jadi aku macam tak nak lah mensia siakan apa yang aku dah belajar dulu dengan ambil course yang lari dari sains.

    family aku okey je tapi adalah yang macam nasihatkan untuk go with science je.

    tapi aku ahhh bila tulis entri ni tambah konfius pulak.

    my parents suruh ambil apa yang aku minat(Aku pun tak tahu minat apa weh!)

    kenapa aku pilih tesl erk??? idk i guess i was just following my heart? emmm tak tahu la. im gonna do istikharah dan serahkan semuanya dekat Allah je.

    insya-Allah doakan yang terbaik untuk aku.  aku pun doakan yang baik baik sahaja buat kalian.

    dan oh sebelum aku tutup entri ni, kepada lepasan spm aku share apa yang aku apply setakat ni:

    - Matrikulasi
    - UPU
    - Kolej Profesional Mara
    - IPG
    - biasiswa tm(hahahaha cuba nasib ;p)

    you can check those out! oh dan kalau sesiapa nak jadi nurse boleh apply diploma under Pusat Perubatan Universiti Malaya. check them cepat cepat sebab ada deadline....

    okla asssalamualaikum semua!

    p/s: korang ambil course apa? hehehehe <3

    0 0
  • 04/02/18--12:05: Random
  • Hello and assalamualaikum everyone!!! Hehhehee

    Fuh lama tak menulis haha hahahha padahal hari hari bukak laptop huhu,,,

    Bukan apa as for me la i lagi selesa menaip guna tab hahahahaha bukan selesa sangat pun sebab penat eh cam mana nak explain eh emm

    Macam,, contoh la kalau bukak laptop biasanya dia macam tak datang tau oh god my keypad buat hal!!!! Eeshhh ok sambung sambung emm dia tak datang mood nk menaip tu biasanya bukak laptop nk tengok movie la huhu,,

    Kalau you guys nak tahu la, kalau tak nak pun nak bagitau jugak hehehe,, i sebenarnya kan suka sangat tau lagu remember me from cerita coco tu aahhhhhh taip ni pun boleh rasa cam excited tauuu rasa cam obses i love coco sooo muchhhh xoxoxoxooxo dan boleh tambah lagi satu lagu yang baru suka ni which is a million dreams from movie the greatest showman !!!!! Ahhh suka suka sukaa

    Ramai suka rewrite the stars kan tapi me personally lagi suka suka sukaaaaa lagu a million dreams tu hahahahahaha rasa macam feeling lebih sikit ahhhh i love that song so much!

    Rasa cam eww la sikit ber i i ni kan sorry la hahahahaha sebab rasa macam bila guna aku tu nampak macam kasar je. Kalau ber i i ni mcm gedik pulak hahahaha lol takdelah

    Hehehhehe i always reread my old blog post whenever i feel to tau hehehhee just to keep reminiscing... heehehe,, (weh apa kaitan?)

    Emmm nothing more to say kot eh jap haaaa ingat tak lagi pasal post i yang pasal lany tuuu uwaaaa you guys!!! I jealous gila kot dengan tasnim rose dan dgn semua yang pergi konsert diaorg uwaaa

    Tak sangka diaorg pun minat lany!!! Lanyyyy please notice me im your die hard fan!!!!! Serious niiii!!!! Uwaaaaa nak jugak pergi konsert lany please comeback to kl soon!!! I get soooo jealous tau when tasnim dgn rose post pasal paul saya nooo im not sharing my paul with nobody no no no (warning! This is not a joke.)

    Emmm lany!!!!!!!!

    Dan dan exo twice and wanna one coming to malaysia weh!!!!!! Excited weh!!! Duit takde weh!!! Ahh stress!!!!


    0 0
  • 04/08/18--08:15: A day before D-Day
  • Hello evelibadehhhh

    Tak de content pun untuk entri ni sebenarnya(ala macam lah sebelum ni ada wkwkwkwk) emmm apa ye

    Seriously tak tahu nk tulis apa hahahahhha emm ok lah nak tulis pasal spm lah hahahahhaa ok the day before result spm 2017 (14 March 2018)

    To be honest, it was one of the best day everrrr in my life!!!!! So many small things happened which i was and still am grateful for!

    The day where i finally met my friends(ahhh shed tears😢) after last day dekat sahut which was paper chemist. Teacher zilaaa i miss youuuuuuuu jeongmal jeongmal :(

    Ok pada hari berkenaan iaitu hari rabu, my alma mater acewahhh ahhaha held satu program macam halatuju selepas spm yang diuruskan oleh pihak shutera yang mana saya tak join pun hehehhee....

    So lepas habis program tu, my friends yang join program tu, dania, aida, yan dan farah diaorang lapar!! Hahahahaha bila dah lapar mesti la nak makan kan lol jadi diaorg pun decide nk keluar cari makan sebab tak de makanan kat kantin entah tak tahu lah sebab apa ni aku reka je hahahahha jadinyaa,,, diaorg mintak lah nak pinjam kereta cikgu lan!!!! Dan surprisingly nya cikgu lan dengan coolnya bagi pinjam kereta dia like whattttt cikgu!!! :"(

    Dan diaorg apalagi happy la lepastu siap hantar story lagi dekat aku uwaaa tak jealous pun HAHAHAHAHA dan yang mengejutkan lagi petang tu diaorg  cakap nak datang ambik like what gelabah jap. Aku ni macam bengong sikit ingatkan main main kan tapi bukan main main. Petang tu aku dengan eksaitednya siap siap mintak izin semua dan kami pun bertemu buat pertama kalinya pada hari itu ahhhhhh

    Awkward ke tak langsung cuma macam aku rasa macam emmmm aaaaa eksaited la dan rasa macam tak tahu la hahahahhaha emmmm bila aida drive tu rasa macam uwaaaa besor doh kita uwaaaa uwaaaa uwaaaa duk uwa uwa utk kesekian kalinya hahahahaha so muchhh fun !

    Dan petang tu kitaorg pergi makan. Pergi watsons waktu maghrib astagfirullah. Beli mask hahahahahahahaha nk lawa kan esok! #girls dah tahu maghrib jadi cepat cepat la nk balik. Dah la guna kereta cikgu dasar hahahahaha

    Tetiba rindu sahut sob sob.. dan sampai tu masa nak bagi kunci kereta dekat cikgu, pergilah dekat kuarters(mcm mana nak eja lol) guru dan ketuk pintu rumah cikgu bagi salamm semua tapi takde org jawab! Sebabnya mungkin tak dengar kot sebabbbbbb kitaorg dengar cikgu lan tengah ajar anak anak dia mengaji wehhh cair sekejap hahahahahaha takdelah. Jadi kitaorg pun decide bagi lepas isyak dan kitaorg pun berjalanlah menuju ke aspuri wahhhh nostalgik!

    Sampai bilik tamu kemas kemas barang sikit, bersihkan diri, solat apa semua aku dan aida pun decide nk pergi keluar nak beli air sebab aida dahaga hahahahahahahha malam tu kitaorg pun keluar la berbekalkan motor ain balqis ahhahahahaha hashtag dua dua takde lesen help! Please don't bring this matter out because our parents didn't know about us riding the motorcycle at kampung tajin hahahahahaha rindunya.

    Dalam gelap malam tu duk cari la kedai runcit tapi tak jumpa yang jumpa kedai makan. Singgah la situ. Kitaorg tak pernah bawa motor tau!!!!! Aku dah la baru beljar bawa motor awal bulan tiga tu kau rasa?!!! Tu pun bawa depan rumah sekali hahahahahaha dan yang kelakarnya, lepas parking motor tu, nak cabut helmet tak reti weh!!!!! Malunyaaa orang tengok hahahahaha dan dan jumpa teacher sally! Nasib dia dah otw nk balik masa tu adoi!!!! Rindunya! Rindu sangat aida!!!!

    Lepas minum air teh o ais hahaha kitaorg pun balik la. Time balik ni aku bawak. Hahahahaha new experience katanyaa kahkah tak sampai beberap minit balik, keluar pulak! Hahahaha sangat best! Kali ni keluar dgn kereta aina suffiah pulak. Diaorg sbnrnya tgh tunggu syuk tapi dah lam sangat tunggu, call pun tak angkat aida pun mintak nak ikut sebab dia nak drive jadi aku pun ikut la sekali. Berhimpit weh! Rindu semua; beyco, aina, syea, erna rinduuuu

    pergi kuala berang lah pulak hahahahha sangat best malam tu!!! Dan malam tu borak borak semua acah tgk siccin no i tak tengok ok aida dgn yan la. Dania awal awal tido! Malam tu memang cuak habis la duk fikir pasal esok nak nangis weh. Aku memang tak lena tidur malam tu. Non stop duk fikir macam macam ahhh tapi malam tu akan tersemat dalam memori la. Tidur sebilik dengan girls phoenix ilysb ok!!!! Semuaaa...

    happy sangat hari tu! Dapat jumpa muka yang dirindu rindukan! Aidalyna naniiiiiiiii semua lah!!!! You guys are the best i swear!!!!! aky bersyukur sangat dapat kenal dgn korang semua ! :')

    fuhh! Dan tu saja untuk hari sebelum result! Nantikan post untuk hari result spm pulak ok sebab memang macam macam berlaku pada hari tu!!!!!! Takde air weh!!! Jeng jeng stay tuned ahah

    yang penat menaip,
    aindew love


    0 0
  • 04/18/18--01:02: iKON


  • DISCLAIMER!!!!
    DO NOT READ THIS IF YOU ARE A BORING PERSON AND CANNOT STAND SOMEONE FANGIRLING OVER THEIR FAVOURITES THANK YOU.

    hello everyone

    teka siapa yang tengah nangis petang petang macam ni ahahhaha lol

    tbh aku tak rasa aku pernah nak keluar air mata petang petang macam ni tau hahahahaha eh no ada baru baru ni ahahahahaah

    ok la damn aku malas gila nak menaip sebenarnya tapi demi ikon sanggup bukak blogger hahahaha no i love ikon so much. rasa nak bagitahu seisi dunia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i love them so much you and i would never can imagine how much is that so much

    i honestly wish i was there starting day one! im so sorry i was not there but after watching all your shows especially mix n match i felt more close to you guys. i felt like i was really there, all along in your journey! ikon fighting jeongmal saranghae~~~~~~~~

    thank you to love scenario i finally get to know you guys ! please come to malaysia again!!!!!!!! i will do everything i have to go to your concert or even a fan meeting pleaseee T_T

    at first it was so hard to choose my favourite member hehehe im not sure between junhoe hanbin and jinhwan hahahaha but yeah i finally get to decide and stick to one and thank you to dania of course kalau tak i will never get to decide hahahahahha

    so i choose hanbin!!!!!!!!!!!!!!! i love this man so much!!!!!!!!!!!! so talented handsomeee i just wanna cry because i felt like loser uwaaaaaaaaaaaaa

    of course it was hard to stick to one person when you become a kpopers or a kpop fangirl! hahahaha i love so many other kpop idols hahhahaha hashtag saya multifandom wkwkwkwk

    but yeah i can say hanbin over anyone else. hahaahahhaa tapi kalau masa tu tengah layan kang daniel then kang daniel la nombor satu masa tu. kalau tengah layan byun baekhyun then baekhyun la masa tu. kalau tengah layan jihoon then jihoon la masa tu and sama la untuk yang lain lain pun ahahahhaha gila. but when i get back to hanbin i boleh rasa he is the one! fulamak kau ahahhaahha

    there is so many things i love about hanbin pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee let him be mine for real forever!!!!!!!!!!!!!!! hahahahahaah

    sampai sekarang i still tak boleh tengok win !!! tak tahu kenapa takut ahahhaha emmm tapi nanti kena tengok jugakkkk. i had so much more to say but yeah i think thats all for today so bye

    iKON YOU DESERVES NOTHING BUT LOVE SUPPORT AND ALL GOOD THINGS IN THIS WORLD!!!!!!!!!!!!!!!!1 I FEEL LIKE GIVING EVERY SWEET THINGS IN THIS WORLD FOR YOU GUYS :"""""""""") RISE IKON RISE FIGHTING


    from TEAM B to iKOn
    from 6 to 7
    i will always love you!
    <3



    STAN IKON STAN TALENTS</3


    0 0
  • 04/23/18--05:28: UKCG
  • hello assalamualaikum

    ain is back!!! hehehehe

    bosan gila weh tak tahu nak buat apa dahhhh aaa ahahahahhaha suggest me something to watch, please.

    emm i just got back from ukcg which is ujian kecergasan utk masuk ipg dan my badan sakit gilaaaa baru je lepas sapu ubat sobs..

    malam sabtu tu nervous bukan main!!! hahahhaah dah la aku cuai, salah baca. i thought girls kena pakai baju putih but bila i check balik girls pakai baju berwarna hitam/gelap. yang putih tu boys. gigih buka luggage cari baju putih pagi tu hahahaha lol ye aku tak unpack pun lagi baju drpd asrama sejak november 2017 (please do not judge me)

    aku takde tshirt hitam pun gelabah cari malam tu ehh tetiba banyak pulak hahahahaah tapi end up pakai baju phoenix kekekkeeke...

    aku ukcg kat kampus dato' razali. last day esok. bila dah pergi tu tak payah nak takut/nervous/debor ke apa haahhahaa best je sebenarnya! kau enjoy je la setiap aktiviti tu. kalau dah semput, tak larat nak pengsan etc pandai pandai la stop hahahahaha

    as aku tulis ni overall aku rasa macam ukcg ni seronok lah emmm ok jeee. kat twitter kecoh cakap ipg ni nak cari bakal cikgu ke bakal atlet hahahahaha aku tak tahu la kalau lain tempat lain ujian dia ke macam mana tapi dekat dato' razali ni memang ok dan seronok la hahahahhaha

    ok tu je kot hahahahaha

    oh dan satu lagi, sebenarnya hari tu my friend, aidalyna ada bagitau pasal satu pertandingan ni, creative writing competition by oxford fajar! wahhh aku memang teruja dan happy gila la. lagipun, aku sebenarnya dah lama teringin nak masuk pertandingan tulis esei ni tapi tu lah kat sekolah dulu banyak gila aral ditambah lagi kekangan masa jadi aku rasa ok ini lah waktu yang sesuai untuk aku finally sertai one!!!

    semangat habis,, aku dah draftt siap google macam macam bahan la tapi end up tak buat pun. ahahhahaha theme dia, hero. first tu aku dah terbayang nak jadikan hanbin sbg watak utama aku kahkah disebabkan aku takde pengalaman dan pelbagai lagi alasan yang aku cipta, aku yang pemalas ni tak masuk ahhahahha aku rasa macam bersalah sebab rasa macam menghampakan aidalyna ahahhahaha dia tak rasa macam tu pun . over lak aku ni wkwkwkwk but i will make sure shes gonna be among the first reader who will read my story if  i ever get a chance to write one,one day<3

    so sesiapa yang berminat nanti aku bagi link dekat bawah. boleh usha, goodluck!!!!!!!!!

    https://www.oxfordfajar.com.my/highlights/big-write-creative-writing-competition/39  <<<< THIS 



    0 0
  • 05/04/18--00:16: Heart Signal
  • hello semuaa hehehe

    i have been procrastinate whether or not should i write new entry for my blog hehe and yeah finally here i am, writing one #wohoooo

    Alhamdulilah, recently, i got an interview offer from UITM for TESL and i attended it already. the iv went well and i had so much fun even though i was shaking all the time!!!! hahahahaha i want to be accepted for TESL i hope there is my rezeki to continue my studies there at UITM Dengkil, insyaAllah (doakan saya dan juga kawan kawan saya, terima kasih)

    i will write an entry about my experience attending tesl iv in my next post insyaAllah. i hope that entry will help any of you who will be going there hehehe also because i want to remember that experience for myself! hehehe...

    sejak kebelakangan ini, saya rasa saya amat sibuk! sibuk dengan korea hahahaha sumpah rasa sibuk :P i just discover this one korean show, Heart Signal. Me honestly tak tahu pun heart signal ni pasal apa i tengok pun sebab takde apa nak tengok dan rasa nak tengok lagi sebab ada One dalam tu hehe;p One ni kawan hanbin. Hanbin ni sape pulak? ohh hanbin is mine wkwkwkwk lagipun hanbin tengok show tu jadi i pun kenalah tengok ahahahha DAN

    ya Allah sumpah best show tu, Heart Signal! tengoklah tak rugi ahahahahah i rasa malas nak terangkan pasal show tu but if guys curious if la kan ahhahah tengok la!! best!!! heart signal ni dia dah ada two season. i start tengok yang season two. season two baru dekat episode 6 so nak tunggu new episode, tiba tiba i found myself tengok season one!!! hahahhaha

    aku dah habis tengok dah pun season 1 AHHAAHA tolong la new episode keluar cepat sikit. for me i lagi suka season two sebab lagi ramai yang hensem!! :PPP tapi season one pun bestttttt tengoklah. aku ni team minoriti. aku suka yang orang tak suka hahahahahah sumpah la i always like this ahahahahah emmm korang mesti tak tahu aku tengah cakap pasal apa kan ahahahahah ok boleh tengok sendiri okk


    ok la bye ;p

    0 0
  • 05/14/18--05:42: Interview TESL UITM
  • hello assalamualaikum everyone!

    hehe
    its been a long time.

    dah lama ke? entahlah rasa macam dah lama, dah lama tak melawat/menjenguk blog


    ok sebenarnya banyak perkara yang berlaku minggu lepas dan semua yang berlaku tu nak di abadikan di sini sebab tu la buka blogger ni heheheeh tapiiiiii teringat pulak haritu cakap nak tulis pasal interview tesl uitm tu kan so ok ni la entrinya sebab kalau tak tulis sekarang tak tahu bila pulak akan ditulis lagi.

    ok enough with the blablabla, pada Ahad,29 April 2018(kalau tak silap) i went to UITM Kampus Dungun dekat Sura. keputusan temuduga ni kita akan dapat tahu seminggu sebelum tu, lebih kurang la.

    ok pastu, pastikan korang prepare awal awal semua dokumen dokumen yang dia mintak dan oh tahniahhh kepada yang dapat tu! ^^ erm,,, prepare la apa yang patut tapi biasanya korang takkan buat apa apa pun sebab aku pun macam tu! hahahahaha ok last minute masa hari temuduga tu baru nak sibuk cari pasal isu semasa uwaaaa

    tapi jangan la jadi macam aku.

    DAN sila datang AWAL ok (thanks me later) sebab haritu aku dapat yang sesi petang so temuduga start pukul 2. aku sampai dalam 1.45 macam tu (ke aku sampai lewat sebenarnya??!) dah start dah! masa tu aku konfius aku yang lambat ke diaorang yang cepat or ada tukar masa ke apa ke kan jadi datanglah awal!!! kalau tak kalutT_T aku mengigil siap HAAHAHA

    ok bila dah sampai kat tempat temuduga, korang cari nama korang tengok panel berapa dan nama korang dekat nombor berapa. contoh macam aku panel 2, nombor 15. tu yang start awal, aku panel dua. kawan kawan aku yang lain masa tu iqa fyca and watihqah diaorang berdua panel 3. thanks to iqa kalau tak aku dah menangis tak berlagu hari tu!!! nombor 15 tu turn untuk interview nanti. nasib la kalau interviewer nak start panggil nama daripada bawah ke kan ahahahahah ok be ready!<3

    interview ni ada dua sesi

    sesi pertama ni korang akan di bawa ke satu bilik untuk jawab soalan bertulis dan soalan tu mengandungi dua bahagian iaitu bahagian A dan bahagian B. bahagian A soalan objektif. dia akan bagi satu factual essay dan korang kena jawab berdasarkan text tu alaaa macam SPM tu la ehehehehe... tak tahu la nak komen susah ke senang. dia tak susah dan tak senang jugak tapi mungkin depends pada orang la. aku tak tahu nak expect apa daripada jawapan aku sebab memang jawab je!!! ya Allah bayanglah, aku masuk tu semua orang masa tu dah start jawab. ada Sir tu siap cakap lambat potong markah tau! T^T tapi tak pun rasanyaaa ahhahaha ok sila la datang awal:"")

    bahagian B pulak tulis essay. limit dia 250 words. ni tulis je la apa apa pun HAHAHA tajuk aku haritu ermmm apa erk ermmm ha! keburukan internet :)))  goreng je la haahhaahah ya Allah fuh... tapi soalan dia tak sama setiap tahun jadi bersiap siaga la ye semua

    ok selesai tu, tiba la sesi kedua iaitu interview OMG BERDEBAR GILA UOLSSS masa ni boleh la buat kawan baru sambil nak tunggu nama kena panggil tu kan, hehe... semua calon masa aku tu kan semua happening dan baik baik! terima kasih sudi berborak dengan saya yang keseorangan. wati and iqa ada kat level 1 aku kat bawah so memang tak boleh nak jumpa jumpa borak borak la huhu

    ok tiba la turn saya di interview :)))

    ok korang mesti tahu kan basic interview,, ehehhee ketuk pintu sebelum masuk, senyummmmm, bagi salam etc tapi yang paling penting la aku rasa BE YOURSELF, BE CONFIDENT AND BE RSANTUN hahahahaha macam tu la.. adab kena jaga. benda basic kan.

    ok interviewer aku haritu sangat baik dan lawa ahahahah i think she is Madam Zafira Hanis(accidentally terjumpa account dia dekat twitter wwkwkkwk), one of lecturer tesl dekat uitm:))

    aku speaking memang hancur la but i already did my very best. dan aku berpuas hati sebab aku rasa speaking skill aku better daripada dekat sekolah dulu. aku selalu ermmm errrrr bila bercakap tau. kali ni aku rasa macam aku dah berjaya kurangkan but still, banyak lagi part yang perlukan improvement!!! grammar hancur lagi. vocab pun tak luas lagi banyak la profiency semua insyaAllah i will try to improve oyeahhh

    dia punya soalan tak menentu tau... jadi tak tahu nak cerita macam mana part ni tapi wehhh aku siap menyanyi lagi masa interview tu!!! damn jangan la tanya macam mana aku sampai kena menyanyi tu sebab aku pun tak tahu. tetiba je interviewer tu cakap, can you sing for me? HELP ME JAEBAL HELP MEEEEH aku pun nyanyi je la wehhh nak nangis taip part ni UWAAAA

    time nyanyi tu ya Allah, bergetar suara wehhh first time aku nyanyi bergetar suara ya Allah..... aku nyanyi lagu A Million Dreams soundtrack the greatest showman tu alaaaa ahahhaahhaha yang kelakarnya,, lirik terabur weh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tolong saya:""")

    tapi Alhamdulilah, syukur ya Allah the interview went well rasa macam legaaaaaa sangat lepas dah habis tu. memang lama gila sebab dalam nak dekat pukul 6 baru aku siap. pastikan korang dah solat zuhur awal awal tau sebelum interview tu! :)))) dannnn

    ok jangan lupa lunch! sebab nya benda first yang interviewer aku tanya adalah, do you eat lunch today??? aku nak menipu cakap ya tapi mulut aku keluar cakap no i didnt. ahahhahaha entahla haritu memang tak rasa lapar! dia cakap yang aku nampak penat rasanya memang obvious sebab bibir aku kering gila jadi pastikan korang nampak bermaya ahahahahha

    dan yang paling bongoknya aku siap cakap yang aku excited utk interview haritu WEH KENAPA AKU CAKAP MACAM TU HAHAHAHAHA tak sebenarnya aku excited nak cepat habis.

    oh bila dia suruh introduce yourself, korang cakap je panjang panjang sampai dia suruh stop. cakap je apa apa. hobi, what you love to do why you choose tesl dan apa apa je lah. jangan cakap apa yang korang tak tahu sebab next question biasanya diaorang akan tanya berdasarkan apa yang korang cakap sebelum tu jadi pandai pandai la ye!<3

    aku tak pasti sangat tau kalau aku nak ke tak sebenarnya TESL ni tapi lepas dah hadir temuduga tu kan rasa macam yesss aku nak tesl ni AKU NAK please doakan aku dan kawan kawan aku dapat tau insyaAllah....

    aku rasa macam happy la sikit sebab masa last tu aku cakap hope to see you again dan interviewer aku tu cakap hope to see you in dengkil! :""")) biarla rasa nak happy ;p  interviewer akan ada dua orang tapi yang akan tanya soalan tu sorang je yang lagi sorang tu senyap je dia macam tulis tulis entahla. ke yang sorang lagi tu tak nak cakap dengan akuu :"")

    but at the end of the day, semua kuasa Allah jugak jadi buat je yang terbaik dan berdoa sambil tunggu keputusan. kalau dapat alhamdulilah, kalau tak percaya la rezeki kita kat tempat lain la tu. Allah know best kan ;) have faith in Him. all is well, insyaAllah. asssalamualaikum.

    kalau ada soalan, feel free to ask me. insyaAllah saya cuba jawab(hikshiks;p)

    bye!



    0 0
  • 05/29/18--00:28: NAK KE TAK NAK LEPAK LEPAK
  • forever.

    hello :))))))

    gambar credit dekat owner hahahahaha. aku curi dari twitter aida ;p

    percaya atau tidak!!!!! kitaorg did actually hang out sama sama wahh me is so happy okey!!!!!!!!!

    ni pun plan last minute. happy gila sebab jadi..... :") walaupun farah tak dapat datang dan azreen still di amerika nun jauh di sana hehehe....

    haritu sangat best best gila. tak tahu bila lagi dapat keluar sama sama sebab nanti semua akan sambung belajar dan membawa haluan masing masing huhu... walaubagaimanapun im so HAPPYYYYYY sebab nanti i still can meet aisya and dania sebab kitaorang sama kampus walaupun tiga tiga course lain hehehee...

    em,, kalau korang ada baca my post yang lepas lepas korang mesti tahu yang aku ada pergi interview tesl and bla bla bla dan alhamdulilah i got accepted to pursue my studies there dalam course TESL aha.. hehehe... mestila macam macam dalam kepala aku. banyak yang aku pertimbangkan dalam membuat keputusan ni. ya Allah, semoga aku membuat pilihan yang tepat.... permudahkan segalanya ya Allah... aamin! fuhhh heheheeh ada ke sape sape yang baca post aku ni mungkin bakal student ASID gak ke kan hehehhe hmu ok! ;p

    ok masa hari kejadian kitaorg hang sama sama tu macam biasa la mula mula gi breakfast lepastu beli tiket sebab nak tgk wayang kan.. haritu kitaorg tgk movie TRUTH OR DARE!!!!! movie start pukul 1.30 tengah hari. masa tu awal lagi jadi kitaorg pergi main bowling dulu. hello aku first time main bowling ok hahaha.... mestila tak pandai ahahhaha tapi sangat seronok i love it love love love ;p

    lepastu pergi makan YA Allah,,, sumpah hari ni kan aku craving gila nak makan sizzling..... nak sangat.... nak makan sizzling....... eh puasa puasa hmmm masa tu aku order sizzling yeah sedap wehh ahh taip ni rasa terliursz sangat. 

    lepas makan tu cepat cepat pergi hall utk tgk truth or dare.. ok bagi aku, aku rate 6.5/10 huhu... tak best mana pun. bagi aku la. dan lepastu pergi solat apa semua dan lepastu tak tahu dah nak buat apa jadi masing masing pun mengundur diri hehehehe... aisya, aida and yan ambik bas pergi gong badak. yan balik rumah dia while duaorg tu masih dalam misi menghabiskan duit. diaorg pergi mydin hahaha...

    aku dengan dania pulak,, kitaorg meneruskan misi yang masih belum selesai.. apakah misi itu??? jeng jeng jeng... nantikan di entri seterusnya(saspens tak? ahhahaha) 

    ok bye!