Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


    0 0
  • 02/26/16--10:11: I am okey
  •                      

    When you are sixteen and you feel like dying because of something and all you ever wanna do at that times is to tear out your veins.

    They tell me that everything will be okey but they dont tell me what i want to hear.

    They dont tell me;--

    That it is okey to not want to be a person sometimes; maybe i can be a piece of pizza or a burger or a justin bieber(?)

    They dont tell me;--

    That it is okey to feel tired all the ways to my bone; to feel tired both physical and mental.

    They dont tell me;--

    That i am allowed to cry until i cant breath anymore.

    Or

    I dont have to get out of bed if dont want too (but still i have too because school ugh)

    They always tell me that everything will be okey but despite all of this they forgot to remind me that i will be okey too.

    I dont even know why i write this entry
    But if you are reading this entry i just want to let you know,

    When your heart is shattering into a million pieces it is okey to spill everything out. Please, dont bear it by your ownself.
    You are human and i am a human. We both have a feelings and i know how it feels to bottle up all the emotions to ourselves because we dont have anyone to share it with, it hurts as hell.
    We cannot be strong for all the times.
    Some day, the walls we build may broke but it is okey.
    But still, dont forget to gather all the strength again because life goes on.
    We cannot be sad for all the time!
    Keep on going to be that happy, strong person that people thought we were.
    Life is sad but its not all that bad! Cherish every moment in your life, spread love to people around you. Be kind and stay positive! You are loved. :)

    Tq, entri merapu repu repa entah apa apa ok sayonara hikshuks






    0 0
  • 03/10/16--08:25: Ujian Penilaian 1 2016
  • Hai so sleepy yet i cant sleep so yeah let me write at least one entry before sambung tidur balik! 😅

    So ermm..,,
    SELAMAT BERCUTI!!! WEEEE SERONOKNYA!! BHAHAHAHAHA

    Pada 7,8&9 Mac yg lalu sy dan semua pelajar ting. Empat, phoenixians, menduduki ujian penilaian satu and of course we all were nervous dan takut. Ke aku sorang je? Maklumlah kan first time ni exam as form four .

    Subjek elektif la paling takut bhai hukhukhikhokhok

    So my target is of course awal awal aku target semua A biar ah tahu doh dok dapat pun tapi ikut suka hati aku lah. Target je la tinggi tinggi kalau tak capai target sengih je la nampak gusi erk

    So memandangkan aku duk kelas yg kononnya depan pui pui so semua expect lebih la ni dari kelas aku ni yerk yurk oh please la. Pastu duk banding banding ni tu ni tu ya ampun tak suka sangat.

    For me myself yes my result is not that good. I mean not good at all but biasa lah kan mula mula ni bhahahaha kelako pulok rasa lol pasal up 1 pun timbul isu hmmmm

    Yg aku tahu sekarang, aku dpt 2A(A,A-) 1B and i know i can do better but apa yang kita dapat tu lah usaha kita and yes that is the fact sebab i am not well prepared plus malas gila nak study lol so nk menyesal tak guna so sis terima segala ketentuan dgn redha haaa gituwww hukhik.

    Tapi still dok leh terima markah math moden. Malu bhai. Add math huwaaaa nak nangis rasa huwaaaa. Aku target addmath A+ ni but lepas jawab semua target terbang pergi pluto. Bhahahaha... Aku target sangat Addmath ngan Math sbb dua dua ni je aku study mangat kit masa prep hari sabtu orr sbb hari jumaat dok dang nok prep ekpon. bahhahaah believe me i am the laziest yet cute kind shy hot fabulous pretty girl you will never meet bhahahaahahahaha

    Untuk pai aku dpt b and malu lah jgk sebagai umat islam tapi nak wat cam mane pai tak baca pun. Sibuk duk hafal biologi malam sebelum exam tu and aku lupa aku paling benci hafal hafal and biologi ke bintang T.T biologi ngan addmath rasanya peluang nak fail tu cerah kot. For biologi aku tak kesah sangat fail sbb aku memang tak reti pun biologi tu huwaaaa kena lebih mengerah keringat la ni utk bio

    But for addmath aku memang rasa mcm sedih gilos adios but now aku dlm mood redha dah utk semua subjek plus aku malas dah nak kesah cuma tak sabau nak tunggu ppt lak ni HAHAHAAHAHAHAHAHA

    OK LA TU JE KOT. ASSALAMUALAIKUM. SELAMAT MALAM! =)


    0 0
  • 03/15/16--06:22: Go ma wo yo :)

  •                                                

    Hai nyong se yo.
    Sejujurnya lama dah nak taip entri ni tapi ragu ragu plus tak tahu lah kenapa tak taip taip sampai lah hari ni rasa cam nak taip je hahahaha gitewww muehehe

    So for me myself perkataan kawan tu ada maksud yang tersendiri. Maksud yang aku reka sendiri la emm macam kau kata kek tu maksudnya sejenis makanan yang manis diperbuatbdrpd tepung blablabla tp bagi aku kek tu maksud dia baju yang selesa dipakai eh boleh ke macam tu? Lantak pi la :p

    Haaa cam tu la lebih kurang so kawan ni something that has a very deep meaning utk aku.

    Aku pernah tulis sebelum ni kat entri lepas lepas yang aku prefer few close friends . ye ke aku pernah tulis cam tu ? Hahaha aku pun tak pasti sebenarnya lol hahahaha but as i grow up aku rasa takut nak open up dgn ramai org . susah bhai nak pecaya org ni huhuhu

    Plus aku selalu rasa suck up dgn diri sendiri. Pikir senang ke jadi aku lol. Banyak sangat conversation duk berjalan berlari merangkak mengesot dlm kepala ni huwaaaa

    I always question myself this and that it fucking hurt me as i always feel like err something is just not enough like oh my god please tell me the way to express what i really feel yeah cos aku tak reti bhai payah ah cam gini so ni la masalah dia haish ok la takpe biar aku je lah rasa apa aku rasa nak share tak pandai haahahahaha ciaa ciaaa

    Ok jauh terpelesong dah senanya ni hahaha.. Post ni sebenarnya nak lahirkan betapa gratefulnya aku kepada x ni yg ad masa worst day aku. Aku rasa sepanjang aku hidup masa tu lah aku all out diri aku depan orang and aku nampak sangat menyedihkan dan aku rasa malu gila bila ingat balik hahahaa menangis tak sedor diri kuikuikui

    X yang senanya mengantuk nak tidor ni sanggup bhai dengar aku duk bebel bebel kata ni kata tu nasib dia tak tolong lap hingus aku je time tu hahahahhaahhaha nasib aku ada kekuatan lagi lap hingus sendiri hahahahahaha

    Time tu aku sedar la macam ramai org cakap masa kau having a hard time tgklah spe ad utk kau time tu and masa tu aku ad x ni je and aku pun be like oh oh oh cam tuuuu ok ok hahaha...

    So at least aku ada x and sebenarnya ad ramai lagi tp semua sibuk time tu its ok ain try to be husnuzon eceycuycoy hahaha so tq x tq ! You know who you are and aku tak rasa x baca blog aku so yeahh hahahahaahha

    X be like sy ni kwn time sedih awk je kan
    Ye ah kwn masa sedih je hahahahahahhahaahhahaha

    Ok akhirukalam(?),
    Assalamualaikum! :)



    0 0
  • 03/17/16--05:59: Descendants of The Sun DOTS



  • Haiiii and finally ain is writing an entry about DOTS!!! HAHAHA
    Ok mestila kena tulis sebab aku tunggu drama ni sejak tahun lepas lagi huwaaaa ni semua sebab joongki oppa la aisyyyy hahahahahha

    Aku minat gilos nak matis kat joongki ni sejak drama innocent man tu mashaAllah he is so good looking a very adorable man and my prince charming my knight in shining armor haaa apa lagi hahahahaha

    The drama was superb aku tengok dua puluh ep straight omg i must be really crazy and start drpd drama tu aku start tgk semua drama yg joongki pernah berlakon plus movie yg dia berlakon dan variety show dia haaaa sampai cam tu sekali penangan dia bak hangg hahaha 

    Dan beberapa bulan lps tu dia pegi army and i am so sad? Takde lah sad sngt hikss and tahun lepas i knew bout this drama and yeah very excited and balik bermalam bulan ni yeahh the drama was out!!!! Aku dh tgk smpai ep enam dah and im looking forward for the next ep weeeee tak sabauuuu

    Sor far the drama was perfect tak bosan langsung! Sangat best ! Tp bila part doktor bedah bedah tu aku tutup mata dan aku rasa aku tak leh jd doktor lah tp kalau dgn jd doktor aku dpt jumpa askar sem sem mcm kapten yoo si jin aku sanggggguuuupppp!!!! XD



    Haiii sambung tulis balik heee...

    Urmmmm apa lagi erk? Tadi baru je tgk ep tujuh dan ya Allah scary gila besi tertusuk kat pekerja haesung group😵 dan aku rasa hebat gila drama ni sbb masa gempa bumi tu ya ampun nmpk real!!! Budget for this drama pun million dollar ! Mana tak hebat wahhhh bila drama melayu nk upgrade cam gini niii

    So sweet both of them tp jin goo dah kawen!! Frust nonggengggggg aiii eyyyyy!!!!

    Friendship goal ni hiksss

    Onew cute!!! Bias kitew ni dulu duluuu hihihihihi

    Lanje video tak tahu la boleh tgk ke tak hahaha;;

    Their love story is so sad :'(


    Hahaha kiss scene
    Big boss kalau big boss pilih sy konfem sy tak jual mahal ke main tarik tali ke tarik rambut ke hahahahaha 

    Hmm ok la stop sini dulu bye! Baik post cpt cpt kan hilang pulak kan hahahahaha



    0 0
  • 04/30/16--08:00: Tudung

  • Hello hai muah muah muah e u hahahahha
    Selamat malam semuaaaaa
    Lama dah tak menulis entri rinduuuu!!!
    Ok entri kali ni tajuk dia tudung.
    Tudung kita hilang adoyaiiiii
    Aku pernah ada tiga helai tudung hitam
    Satu kawan pinjam tak bagi bagi
    Satu lagi hilang masa kesuma aku rasa lah. Bukan hilang aku tak pandai jaga barang sendiri well
    And yang terakhit yang kusyg ba ru je hila ng last aku pakai masa prep yaumul rija l n bushhhhh esok nk pakai ngga k a da udah sih eyy keypad ni pun nyampah
    Ok sesiapa yg tersalah ambik ke terjumpa ke pulangkan balik tau tudung a ku ta k sanggup bhai pakai bawal tiap masa nak beli baru duit tak dak ok lah bye
    Entri banyak je nk tulis tp malas hahahahaha
    Ok esok balik asrama e tak sukaaa!!!! Ppt di sekitar bucu wish me luck pray for me pray for my batch tq love you all (whoever read this entry)
    Bye!!!!

    0 0
  • 05/27/16--05:59: Minggu Peperiksaan(☺)
  • Uuuu come a little bit closer
    Ohh i want to get to know you better *muzik latar*

    Bhahahahah hellooooo peopleee 😁😁

    Finally home after a years bhahaha god im so happy muehehehe
    Wat ape tu semua? Sihat ke semua? Hehe..

    Bulan mei is a tough month for me. Bulan menguji kesabaran. Bulan penuh drama. Bulan homesick teruk. Bulan yang banyak mengajar aku. Bulan yang merubah aku acewahhh hehhe..

    At this age, friendship somehow hurts me. I have trust issue. My thoughts killed me. I get confused. I fall apart. Everything seem to be so wrong. I have no one. I got sensitive over a fucking small things hmmm
    Nampak macam broken rabak la pulak hahaha no worry i am fine and doing good hehehe 😊

    Ok kita beralih angin la pulak hehhe
    I would love to story about mid year examination grrrrr
    Ok alhamdulilah everything was done. Aku exam tiga minggu. Best sebab tak belajar(lol) tapi bosan rabak. Nasib aku tabahkan diri duk ngadap buku a day before each paper(ayat keling) huhuhu . Dont be like me ye anak anak. Everything was done at eleventh hour huhu at least i dont burn the midnight oil but still pagi2 asyik bangun lewat huhuhutt..tt

    Aku dah tahu markah untuk beberapa subjek and i got zero A+ so far
    Hmm for mid year aku tak mengharap sangat utk A+. My target for this examination is to get all a(s) tak kesah la a minus ke solid ke asalkan a gitewww mueheheeh but for up 2 i would love to grab at least 5A+ waduhhhh kahkah hello everything impossible okey so what hikss

    So cuti ni kita lek lek dulu but after cuti kita pulun habis habisan god, please ease everything for me, ameeen...

    For kimia i got A but markah menurun bhahaha turun satu je heee...
    Untuk addmath pulak meningkat tapi tak wow pun sobb but still alhamdulilah huhu.. for math meningkat jugak . I got A tapi nak A+ huhuhu tu je yang tahu setakat ni.

    Biologi dengan pai aku rasa aku dalam zon bahaya apabila memikirkan dua subjek ini anyaanyaaanyaaaaa 😰😰😱😱😵😵😵😵😭😭😭
    Kena usaha lebih lagi ni. But for biologi entahlah saya tak kuatttt huwaa aa . Aku ada dgr drpd kakak dorm pasal senior form 5 yg pandai bio . He is the best among the best la haaa gitewww top forty malaysia kot . I write as i told tak tahu la betul ke tak semua ni atau auta je hahaahah betul betul rasanya hahaha so aku berkira kira la nak belajar bio dgn dia hahahahaha but hell no nanti kena kecam je aku rasa

    E u menyampah habis dengan budak form 5 blerghhh frankly speaking, i fucking dont like form 5 . Ehh jappp bukan semua but certain people. Astaghfirullahalazim apa teruk sangat tak suka saudara sesama islam? Hmmmmmm

    Ok setakat ni dulu. Till we meet again a cewa hhh hehehehehhehe a nnyeongggggg 😘


    0 0
  • 05/30/16--07:22: #301505
  • hellloooo lagiiii muehehehe

    aku berenti tgk marriage contract semata mata nak naip entri ni oh tuhan aku ni dah kenapa huhuhuhu

    so aku baru je lepas baca blog cik epal entri pasal han and oh my god kelakarr bhaiii awat yang ayah han comel sangatttt XDDDDD

    lol tak tahu pun nak tulis apa so apa apa apa apa ok bye!!!
    <3<3<3<3<3<3
    #spreadpeace

    0 0
  • 06/02/16--06:40: Ramadan Al Kareem

  • When your heart and soul longs for the blessed month of ramadan. Ramadhan in a few days.. who is excited???

    Hewhewww ndaa sabau naa heeee...

    Semoga kita semua diberi kesempatan untuk bertemu dengan bulan mulia, ramadhan al kareem bulan that is filled with peace, love, tranquility, humbleness and goodness. 

    Ramadan tiba semua bahagia 😁😁
    Bulan yang indah Bulan yang mulia Bulan terhapus api neraka dumm dumm dummm lalallaallaallalalalala hehhehe🎶🎶💞🎆

    I hope for the best of me and for every muslimin dan muslimat di luar sana acewahhh hiks. I have never felt such a great need of Ramadan as i do this year. I just want to fill my heart with the words of the Almighty. I want to focus on my inner connection to the Only One who understand me completely. 

    I need to strengthen my heart and put my full trust in Allah beautiful plan. I want to be there for those who are seeking help, for those who are in need and do as many good deeds as possible inshaAllah 😊

    I pray this for me, my family, the whole ummah and those who are seeking for guidance. Ya Rabb please let this Ramadan change us to the better one. Let our relationship with You grow stronger every second that goes. Fill our heart, mind and soul with Your remembrance. Help us throughout this life to the best hereafter. O Allah, forgive us. Make us stronger. Protect us. You know what is the best for us. Guide us to the right path. Ameen...

    Peace be upon you all



    0 0
  • 06/04/16--06:42: Digestive System😎

  • Blogger ni dah kenAPERw? Ni kali ke tiga aku taip post ni blergh
    Nampak tak betapa gigihnya aku nak post entri ni muehehehehe

    Oh Tuhan rajin nya saya yeayyy!!! Hahahaha ttbe rajin jap malam ni 

    This is so fun and i enjoy it welllllll💞💞💞

    Esok kita kaler kaler pulak hiksss ok berenti sini dulu a nyong😘

     #ramadanintwodays!!!!!🍞🍱🍣🍤🍪🍕🍡🍢🍥🍄🍋🍐🍉🍊🍆🍎🌈🌈🌌🌌

    🙋

    0 0
  • 06/10/16--23:38: Asrama
  • Hari ni balik asrama.
    Tak ready lagi.
    Huwaaa....
    Ok lah khamis ni balik
    Hmmmmm nk makan ikut form
    Semoga lima hari kat sahut berjalan lancar
    Salam Ramadan semua.
    Assalamualaikum💞


    0 0
  • 10/29/16--20:42: ;
  • Assalamualaikum semuaa!!!!
    Hehhe lama gila dh x post entri hikhik...
    Banyak gila story nk cite ni u gaiss nk dgr yg mana dulu hahahahaha

    I take yg paling baru berlaku la eh which is cuti deepavali hahahaha
    So sekarang i tgh cuti and selasa ni masuk asrama balik. Huhuhu... sumpah rasa nak smbung cuti sampai sabtu tapi sape lah aku nak buat lagu tu hukhuk...

    Form 5 skrg dh balik hostel ye lah spm berapa ribu hari lagi kan huwaaaa aku pulak yg over aku rasa takuttt wehhh. Aku harap all my seniors will do great and make everyone proud of them oyeahhhhh terutama my close seniors, which is my kakak dorm mpp2 and mpp1 hikhik.... whatever the result you guys get, im always proud of you as long as tahun dpn rajin2 melawat i bawak makanan hahahahaha💕💕💕

    Emmm apa lagi ekkk,, so cuti ni aku patutnya beli hadiah for my friends sbb ad exchange present pebenda la tp aku malas gila bhai. Aku x bagitau pun lagi my parents ngehngeh padahal hujung minggu tu hari2 aku pegi berjoli ngehnheh helppp tak tahu nk beli ape huhu malas a h beli hikhik i dh ready nk kena kecam hahahahahaha

    Ok i will stop here first nanti i sambung pasal mat pulak ok mat stand for majlis anugerah terbilang sistem rumah oyeahhhh ce teka rumah mana menang? 😉👋👋👋👋


    0 0
  • 12/14/16--00:15: Hello !
  • i'm like T_T ((but in a cute way omgeeee))

    hai dan shelamat petang!!!!
    wohoooo lama gila bhai tak update entri so today, im updating an entry! yeay!!! hehehehehe... 
    so, this is my very first post since school holiday started and dah nak habis cuti barulah i terhegeh hegeh nak update story ngehngeh.. so i owe some story from last post i guess?? hehehehe but im not writing it yet YET lol hehehehe... im so lazy and comel i know ;p

    oh demmmm harini dah EMPAT BELAS DISEMBER !!! AND AKU TAK START STUDY LAGI DEM HOLY CRAP TTT_TTTT camane ni????!!! ya Allah ...,,, woiiii risau betul ni alamak. maybe i should stop writing this and go to study now but takpe habiskan dulu entri ni hekkk????

    i still remember sebelum cuti tu macam macam planning ni nak study lah apa lah hahahahaah sembang tahap bergegorrr bhai last last hari hari duk waste time . damn me. T_T camane laaa spm aku tahun depan result diagnostik ritu pun cam hampehhhszszsz bluekkk

    hari ni tettibe tergerak nak tulis entri tak tahu kenapa dan aku rasa aku akan start update tiap tiap hari KOT (pliss jgn pecaya ;'p) since aku dah deactivate ig dgn twitter sebab aku dah muak(?) hahahaha tak tahulah. so aku harap dgn less social media i got, aku boleh dah slow slow pegang buku dan cari buku aku letak kat mana dan start acah acah study ._. tapikan the real problem is AKU TAK TAHU CAM MANA NAK START STUDY AND WHAT and HOW  TO STUDY ? huh besar tak masalah aku ni?? hmmm

    sebenarnya banyak gak aku nak story dalam blog ni tapi takpe aku stop dulu nanti aku sambung balik hehehe ok la bye ;p

    p/s: weheartit dekat web buat aku frustrated eii!!!!

    ok
    ok
    bye !

    *stay tuned for kdrama and kpop update ahhahahahaha *fangirling* :P





    0 0
  • 12/15/16--10:15: Ugh
  • Blogger not working

    Oh demm what am i expecting ugh


    0 0
  • 12/15/16--10:17: 0216 hour
  • I wrote an entry but blogger wouldn't allow me to publish it

    Oh yeah im doing fine ok malam!!!!!!


    0 0
  • 12/15/16--10:44: 2amthoughts(errr?????)
  • Hai it just me and my thoughts.

    Well often we heard that people said, 2am thoughts is worst so does 3am thoughts so does 4 am thoughts lol hhehehe

    Well 2pm thoughts could be worse too if you tend to think so but emmm mungkin betul lah apa yang orang cakap about am thoughts tu sebab pagi pagi buta orang semua tidur tinggal kita dengan suara yang cakap kat dalam kita je and masatula macam macam benda da tang untuk difikirkan acewahhh heehe...

    So tadi aku buka wechat and it inspired me to write this entry yeahh hmmm,,,

    Ok for me myself i always thought that im this kind of person who judge everything yeahhh of course la aku tak judge depan depan but yeahhh hmmm judging is no good of course so i will change the word to ummm self thought??? Sound much better and polite doesnt it? Hehehehe...

    Yeah about me browsing wechat, aku perati like some of the moments the user post is so ugh like stop doing that just be yourself , oh come on just be you stop being fake, yo what it is with your language ok don't get me wrong. This is just a personal thought and of course wechat dia ikut suka dia la nak post apa pun kan kan

    Hmmmm aku ra sa cam something wrong la dgn aku ni hehhehehehe dont let my fucked up thoughts make you quit using wechat hehhehehe kesah pulak a pa a ku fikir kan hehhehehehrhrhrhrhrhhehr

    Help me ! Idk y but at this moment i feel,, ummm ummmmm

    Ok berenti dulu

    Sorry for this absurd(????) entry

    Ignore this entry. Please. Have a happy life!!!!!! Bye bye,lovelove,me ;p


    0 0
  • 12/15/16--10:50: Again??!!
  • Banyak pulak nak mena ip lol sebenarnya a ku tak ta hu nak buat apa lol

    Nak tgk legend of blue sea and weightlifting bokjoo tu tapi subtitles tak keluar lagi,,,,,,, twitter tiada ya ng menarik plus a ku da h tak de keyakinan(?) nak main twitter lol bengong lak rasa tapi lebih kurang maca m tu lah apa yang aku ra sa hehehhe

    Instagram masih lagi deactivated entah bila nak active kan balik hehehhe twitter tu pun aku baru login lepas isyak tadi sebab nak baca tweet seramshah punya pasal hahahahahahahaha woiii seriau gila oh demmmm k la bye aaaaa!!!!!!


    0 0
  • 12/16/16--01:29: seven first kisses ._.
  • *reposting the last night entry*

    Hye !
    So as i promised in my last entry that I'll be posted an entry a day yeah sorry that i skip a day hehehhee so here i am writing an entry at this i called late-night-hour whatsoever muehhehehe lol how can it not be considered late as i writing it at 5 minutes before 2 a.m. 😝

    Emmmmm so i put some thought on what i should write so i think I'll be writing about read the tittle; um oh yes SEVEN FIRST KISSES hehehhehe so who else had been watching it too?????

    So petang tadi i watched the episode four where there was JI CHANG WOOK OH MY GOD 😻😻😻😻😻😻😻 heehehehe tbh, if i were to choose among the seven hot hensem comel sexy oh demm boy of course la i pilih semua hehehehehhe tapi hidup tak boleh tamak so i will choose changwook OPPA (;p) and leeminho OPPA (;p) hehehe geli lak guna oppa oppa ni wekkk

    Hehehhee dalam ta k boleh tamak tu i still tamak to choose two hehehhehe biar lah. Pilih je bukan dapat pun 😭😭

    Woo untung gila the girl lead tuuu supsup(sobsob)

    I highly recommend this drama kepada yang nak menghiburkan mata, yang nak mencipta angan angan baru ㅠㅠ , yang apa apa je lah untuk tgk this commercial short film of lotte

    Oh how i wish one day aku dapat taip a useful entry not like my posts which always nonsense;full of my bubbling bubbling  hehehe ok la selamat sejahtera bye!


    0 0
  • 12/17/16--04:19: 4 Al Biruni
  • Hai !! ;>>>

    Jadi hari ini saya akan menceritakan al kisah rakan rakan sekelas saya pada entri akan datang. Hhehehe bukan apa sekarang saya sedang menaip entri menggunakan tab jadi sedikit remeh temeh untuk saya menceritakan tentang perangai bengong rakan rakan sekelas saya. Oleh itu, saya akan menggunakan komputer riba pada hari esok agar penulisan menjadi lebih smooth bak kata sape sape je la.

    Adakah penulisan saya di perenggan atas tidak pelik(?) saya berasa sedikit janggal apabila menaipkan entri sebegini rupa. Oleh hal yang demikian, saya akan menggunakan bahasa melayu saya sendiri seperti di entri entri sebelum ini. Entah mengapa, tiba tiba saya teringatkan guru bahasa melayu saya, En. Sahuddin. Tidak dapat saya gambarkan bagaimana perasaan beliau dan bagaimana perasaan saya jika beliau membaca penulisan di blog saya; pasti saya akan dileteri selama mungkin 3 tahun kerana meremehkan penggunaan bahasa melayu hihihihi...

    Sebenarnya bukan itu yang ingin saya ketengahkan, saya rasa saya merindui kelas bahasa melayu beliau hmmmmm

    Cikgu!!

    Berrrrrrr(bunyi pancutan air)

    Splashhhhh!

    Dem kena sembur

    .
    .
    .

    Hihihi

    Hahahahahaha lama dah tak tulis kara ngan ngehngeh alamak tak sabar weh nak share story pasal beloved classmates  acewahhhhhhh

    Hehehhehehehehehe rindu weh sek mu !!!

    Dok sanggup kelas tahun depan!!!

    Malas rasa nok spm!!!

    Eeee wakpe kena tukar kelas!!!

    Eeeeee dok suka dok suka!!!!

    *cries*


    0 0
  • 12/18/16--07:41: 1418 PT3!!!
  • Hello!!

    Hehe... kita postpone dulu eh pasal empat biruni tu lewsss hikhik

    Sorry la. Aku bukan apa entah tiba tiba TIBA TIBA malas hewhew

    Semalam je rasa eksaitedszzsss

    Alamakkk seram lak rasa ((background citer entu)) melati pejadah ah demmm

    Ok ok

    Soooooo

    Esok result pt3 keluar err

    Wuuuu

    Tak sabarnya!!!!! Erk???

    Hahahaha kepada budak 2001 tu goodluck ah brader sister. Lek lek je ambik result. Dakyoh debo ngat ah hehehhe chillllll(i api) jerk muahhh

    Jom flashback balik time aku ambik result tahun lepas . Meh nak cite pengalaman akak . Muahhh wekkk

    So malam tu akak rasa akak tak bedebor pun kot (?) . Akak memang tak sabar benar nak pegi ambik result hehehehhe bukan apa tak sabar akak tu satu sebab je . Adik adik rasa kenapa???? Hehehehhe ye betul!!!! Akak tak sabar nak jumpa kawan kawan akak nak selpie wekk hehehhehehehe

    Nak citer betapa eksaitednya akak ni, weeks before pegi ambik result tu akak dah terlompat lompat tak sabar hahahaha bengong . Akak guraub jekkkk

    Bukan pe dik, rahsia akak satu jewrk. Akak awal awal lagi dah redha dengan result akak.  Hurmmm tapi tahun ni korang tak tahu lagi kan result so konfem ah bedebark debarkkk dunt wurry dikkk banyakkan berdoa . Bagi tenang inshaAllah.

    Nanti dapat result bersyukur seadanya. Rezeki kat mana mana boleh cari. Form 4 nanti usaha sehabis baik. Spm nanti tak macam pt3 😭😭😭 each subject getting harder. As for me, i ambik sains tulen so the elective subjects are quite susah and sedikit complicated. So tahun depan kalau korang ambik sains tulen or any aliran, make sure belajar sungguh sungguh. Hadam dan fahamkan. Jaga hubungan dengan manusia. Jaga hubungan dengan Allah. May Allah ease everything. Assalamualaikum 💖


    0 0
  • 12/21/16--00:00: Saya dan kawan kawan



  • It just me my friends and i hejhehe,,

    Annyeong haseyo!!!  Apa khabar semua??? Form 3 tu result pe citer???? Hehhehehehe,,,,

    Saja je tulis post ni sebab nak share gambar tu,, walaupun gambar bad quality sebab bergegar tapi i look super happy there so it is a must for me to share my happiness with everyone??? Hehehehe..

    Omoooo,, im gonna miss them so much!!!!! Tapi satu benda aku terkilan pasal gambar tu which is, the boys is so tak hensem, sakit mata tengok huwaaa!!!! Dkpelah hudoh pun, nakal pun, gedik pun, nyekit pun asalkan baik hati, sembahyang dok tinggal walaupun masa zuhur dgn asar dok sembahyang berjemaah sebab ikut ngat cakap syaitan suruh wak air liur basi atas meja!!!!!

    Gurau jerrrrkkKk.

    Tahun depan kalau tak de perubahan baru, aku akan duduk dekat kelas Al-Khindi. Hmmmmm tak tahu la macam mana tahun depan. I highly hoping that Allah will ease my study so that i can do very very veryb well in my upcoming super big examination, SPM!!! OMO IM SO SCARED!!!!

    Dear you who read this post, i hope you can pray for me and also my friends, for us to get a flying colours result, thank you!!! #roadtoSPM #future9Aplus



    0 0
  • 12/27/16--23:30: and again
  • haii,,, omg im so frustrated with blogger!!!!!  few days ago, i wrote an entry about school but the post cannot be published ,, i took quite an effort writing the entry and it end up like that !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
    T,T
    so, this saturday i will be back to school ! omo time sure flies superrr fast! i ended up having my holiday wasted >< my holiday was not that productive. i only stayed at home during this school break since my dad was super busy. and me is seriously will be dead because i did not study pun!!! ottokaee?? 

    my biggest concern was my physics task ! i only finished one experiment and it still got a long way to finished up all the experiments. i did not know how i will be doing next year *.*


    ^ my favourite classmates ! 4 Al Biruni 2016 . 



    0 0
  • 01/28/17--03:22: New Year New Me (?)
  • Hehhehehe lahai tajuk pun,,,

    I had been longing to write a story about school activities actually muehhe,,, so hows your 2017 doing??? Mine doingb pretty good i guees?? Kekkekkee,,,

    So this year, i was placed in 5 Al KINDI . That was the correct way to spell the name which i mistaken with KHINDI huwaaaaa hhehehe,,, for the first week, i got a small problem to adapt with the environment which i guess everyone did too. But as time pass by, we slowly getting along and i had this thing i called attachment towards my new classmates 💞

    In the class, we sat in groups. My deskmates were amazing Najwa, Lovely cheq and Fakh the qt! 😆 and me myself, the beauty 😜

    I dont know if this was too early to be written, but still i think i love themmm!!! (Classmates)

    I considered myself veryyy Lucky to be one of the Kindi's. The teachers were abracadabraahdhsus hehehhe i did not know how to express it but i love all the teachers!!!! Wohooo and for this year finally, i got to learn bm with cikgu lan!!!! Muhehehehehee,,,,, ;p

    The girls of kindi were semua best best termasuklah boys pun. Hehehhe i dont know what to write anymore about my class oh yeah,, our homeroom teacher is Cikgu Fatmawati who was soooo comel and baik oh myyy hehehhe,,,

    Ok untuk dorm pulak,, masyaAllah Astaghfirullah fuhhhh dahsyat lahh hehhehehe,,, thanks God i got the best dormates ever!!!! Form five girls of tok raja ri memang bengong bengong belake, dohla bengong gong pulok owoh tapi gitu ah, bab belajor memang sek straight a plus belaka Amin, Amin, Amin.... hhehehee,,,

    I think thats all ok goodbye !!! And Happy Chinese New Years and Happy Holiday!!!

    #tovverysoon !!!


    0 0
  • 03/09/17--06:37: rindu rumah
  • hai dan assalamualaikum
    heyyyooo

    sekarang i ada dekat bilik akses sekolah/ its been over a month i tak balik rumah (wow) feeling besar hehehehhehehe ;p

    so, petang tadi ada pertandingan petanque and me myself was one of the player and guess what,,,,,,, we WON!!!!!!! hehehehe, but not my team la :(

    hmm tetiba terfikir pasal spm;;;;

    haritu, i ada exam, tov and my result dropppppppp down belowww huwaaaa hmm i dont know la i takde la sedih sangat i pun dont know why, but i terfikir la, mampu ke i nak dpt flying colours utk spm,, :(( bukan nak give up ke apa, tapi takut tak mampu :( T_T anyoone, help !

    geli lak ber i i  ni muehehehehe hahahahahaahahahahah bosan nya. ramai takde kat sekolah sekarang ni. some pegi indon, some busy with debate, bahas, some balik hmmm feeling sunyi la sangat blerghhh

    tak tahu dah nak tulis apa. kita stop sini dulu ok bye, assalamualaikum, i miss home! :'(


    0 0
  • 08/29/17--02:50: SPM
  • hello and assalamualaikum! ;)
    i was called to write this entry actually huhu
    i feel the need to express what i actually felt thus i should be studying right now lol XD

    ok so i just got back from school yesterday. this is my second day at home weeeee!!!!

    emmm we had such an awakening programme conduct by dr. abd halik also known as pak anjang oh my he was s0 adorable and,,, inspiring!!! huhu i was soooooooooo thankful for all his motivational words, great advices to us, PHOENIX :"))) hhuuhuuhuhu...

    i was scared to death considering spm is just around the corner and im still like zerozero zerooooo but seperti pepatah melayu menyesal dahulu pendapatan menyesal kemudian tiada gunanya!!!!!!!!!!! however i believe that its not over until i WINNNNNNNNNNNNNNNNNNN

    with this burning desire i got, i will do my very best especially for my second trial. oh Allah, ya Rahman, ya Rahim do ease my study. do ease my friends study. oh Allah help us.

    i think thats all from me. to you who read this entry please please please...

    doakan kejayaan saya dan kawan kawan saya. doakan kami berjaya dunia akhirat terutamanya kejayaan kami dalam peperiksaan sijil pelajaran malaysia (SPM) 2017.

    if theres a will theres a way thank you !

    love,
    me :)



    0 0
  • 10/16/17--03:06: Graduating and Seventeen
  • Hellooo its meeee im back!!!!!

    Glad to tell everyone (ceh) i was finally graduated!!!! Yuhuuuu kekekkee tapi as form 5 la masih lagi belum berkesempatan memegang segulung ijazah(praying for it in future)

    Dan dan doakan spm saya!!!! Less than a month and i realize that i really need doa from everyone!!!! Takuttt oiii siriuss!!!!!

    And and also i am officially seventeen wuhuuuuu

    Tak tahu la apa yang happy sangat. 😂

    Walaupun mereka mereka ini tak baca blog aku still i would love to express my gratitude over the wishes i got sobsob,,,

    Thank youuuuu sooooo muchhhhhhh people huwaaaaa

    Y am i so emotional (being a girl so hard you know huhu)

    Thank you thank you thank you!!! for the warm and sweet wishes you would send to me. Could not be more grateful. Walau tak ra mai tahu my birthday i appreciate those who remembers or accidentally knew 😂(even i wish no one did) kekekeke
    I love you! Alsoo thank you my friends dvs la kononnya for spoiling the day with a cake. Now that i think of it you guys should include the candles because i want to tiup lilin so bad hehehe.. no just kidding btw great effort!!!!!!! Love you guys to the bits muahxxxxxx

    Last but no least,

    Lotssssssssss of love,
    Me,
    Ain,
    Dew.
    Xoxoxx